Okategoriserade

Over cybermaandag

Goedkoop online winkelen doe je ongetwijfeld op cybermaandag. Cybermaandag is de eerste maandag na Thanksgiving. Elk jaar is dit de grootste online winkeldag van het jaar. Deze dag van het jaar is zo populair omdat 75 procent van de klanten op maandagochtend in de online winkels duikt. Vijfentwintig procent winkel tijdens de lunch en 34 procent online op maandagavond. Slechts 19 procent maakt de rest van de week gebruik van Cybermaandag-aanbiedingen.

Wat maakt Cybermaandag zo populair?

Cybermaandag is een marketing-uitvinding die voor het eerst werd gebruikt in 2005 door de online winkel shop.org. De dag wordt gezien als een onlineversie van Black Friday. Cybermaandag werd gecreëerd om klanten online te laten winkelen vanuit het comfort van hun kantoren en luie zetels thuis. Cybermaandag-klanten weten heel goed waarom ze de dag leuk vinden. Meer dan 40 procent van de kopers met tijdgebonden schema zegt dat het 24-uursgemak hun hoogste prioriteit heeft. Bijna evenveel geven als belangrijkste reden op dat ze de drukte op Black Friday willen vermijden. Bijna een derde van de online shoppers zegt dat ze de mogelijkheid om prijzen te vergelijken leuk vinden.

Toenemend belang van mobiele technologie en sociale media

Shoppers gebruiken sociale media meer dan ooit. Bijna een derde zegt dat ze naar de Facebook-pagina van een winkel gaan om aanvullende informatie te krijgen over de verkoop van Cybermaandag. Tweemaal zo veel kijkt naar klantbeoordelingen op de website van het bedrijf voordat ze producten of diensten kopen. Online retailers reageren op het gebruik van hun klanten van mobiele technologie en sociale media door daar reclame te maken. Meer dan de helft van de winkels zorgt ervoor dat hun webwinkelverkopen worden geoptimaliseerd voor mobiele apparaten. Nog eens 20 procent optimaliseren in app voor tablets en meer dan een derde gebruikt QR-codes in advertenties.

Hoe kun je de beste Cybermaandag-deals krijgen?

Online winkels bieden promoties, vaak enkele weken en dagen vooruit. Men gaat ervan uit dat een groot percentage van de aankopen op deze dag gebeurt tijdens de werkuren. Met dit in gedachte, bieden verschillende winkeliers extra lunchtijd-kortingen aan hun klanten. Verschillende andere landen, waaronder Canada, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk, hebben al hun eigen versie van Cyber ​​Monday, wat we alleen maar kunnen toejuichen, niet? Er mogen zelfs nog vele landen volgen! De online verkopen zijn ook te vinden op CyberMonday.com, met een schema van wat winkels aanbieden op welke tijden. Je kunt aanbiedingen vinden van meer dan 800 online winkels. Daarnaast rapporteert ComScore dat meer dan de helft van de deals bestaat uit gratis verzending. Winkeliers bieden hier ook verschillende prijskortingen. Andere aanbiedingen omvatten gratis geschenken bij aankoop.